Thai massage historia

 

 

Thai Massagen går långt tillbaka i tiden då Buddha var verksam för 2500 år sedan. Doktor Shivago Komarpaj var Buddhas läkare och utveckalade orientalisk massage och medicin.

 

Inom den Buddistiska läran anser man att Shivago är fadern av medicin och därav Thai Massagen.

 

När Buddhismen kom till Thailand för ca 1000 år sedan spreds både religonen och de medicinska kunskaperna tillsammans. Under årens lopp så har dessa kunskaper blivit ett med den Thailändska befolkningen och deras kultur.

 

Thailändsk traditionell medicin kan delas in i fyra olika kategorier örtmedicin , mat, spirituell utövande och Thai Massage. Thai Massagen är en kombination av två olika meditations former där den första kallas Meta, som är en barmhärtinghets meditiation, där man utövar snällhet och godhet. Den andra formen kallas Vipassana som betyder att man fokuserar på vad man gör, tex masserar en patient.

 

 

 

 

Thai Massagens Principer

 

Thai Massagens teori är baserad på meridian energiflöde som kallas Prana och är livsenergi som går runt hela kroppen. Thaimassagens energilinjer kallas "Sen" och påminner om den kinesiska medicinens meridianer. "Sen" följer kroppens form och kan därför korsa från en meridian till en annan.  I teorin har man ca 70000 små "Sen" var av 10 fungerar som grund.

 

I Orientalisk Massage så ser man kroppen som en helhet. Problem i en kroppsdel  har ofta sitt ursprung någon annanstans. När dessa linjer blockeras så uppkommer sjukdomar och smärta.  

 

Thai Massagen har en unik egenskap som kombinerar  tekniker av Akupressur och Yoga. Denna massage kan hjälpa att lösa upp energinsblockeringar med hjälp av Yoga stretchningar och tryck längs "Sen" linjer som tänjer kroppen mjukt och harmoniskt.

 

 

 

 

 

Efter en Thai Massage, upplever man avslappnande och en glad känsla samt känslan av att ha mer energi.

 

Flera fördelar med massage är att man får:

 

 - Ökar flexibiliteten i kroppen.

 - Lindra smärtor, muskelspänningar.          

 - Förbättrar immunförsvaret, sömnen och inre  

   organens funktioner.

 - Ökar blodcirkulationen.

 - Kan njuta mer av livet efter att man förbättrat sin 

   hälsa och kropp och själ.

Doktor Shivago Kommrpaj